Algemene voorwaarden Zomerhuisje.nl

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bij Chalet.nl B.V. (KvK 30209634) onder de handelsnaam Zomerhuisje.nl (hierna: reisorganisator) geboekte reizen, en moeten gezien worden als verduidelijking en aanvulling op de ANVR-Reizigersvoorwaarden (pdf).

Op de factuur van een boeking wordt vermeld of de gemaakte boeking een pakketreis of een losse reisdienst betreft. In het geval van een pakketreis is paragraaf 1 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing op de overeenkomst en geldt dit document als aanvulling daarop. In het geval van een losse reisdienst is paragraaf 3 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing op de overeenkomst en geldt dit document als aanvulling daarop.

De navolgende bepalingen zijn door reisorganisator zelf vastgesteld. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigers­voorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-Reizigersvoorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-Reizigersvoorwaarden zelf en/of om de positie van de consument verder te versterken.

Totstandkoming overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding door de reiziger van het aanbod van de reisorganisator inclusief de van toepassing verklaarde voorwaarden. Deze aanvaarding kan de reiziger mondeling uitspreken of per e-mail bevestigen. Ook kan een reiziger deze aanvaarding uiten door een boekingsaanvraag via onze website te verzenden. De plicht tot uitvoeren van het contract door reisorganisator ontstaat op het moment dat boeker de factuur/reserveringsbevestiging van de geboekte reis per e-mail ontvangt. De hoofdboeker is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen voortvloeiend uit de reisovereenkomst voor alle opgegeven personen. De boeker handelt in eigen naam en voor eigen rekening.

Betaling

Na ontvangst van de factuur/reserveringsbevestiging dient binnen 3 dagen minstens de aanbetaling (30% van de reissom, plus reserveringskosten en de premie voor annuleringsverzekering) onder vermelding van het factuurnummer door de reiziger voldaan te worden. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het restant van de reissom voldaan te worden. Wanneer de reiziger tussen 6 weken en 3 weken voor vertrek boekt, dient het totale bedrag na ontvangst factuur in één keer binnen 3 dagen voldaan te worden. Wanneer de reiziger binnen 3 weken voor vertrek boekt, dient deze na ontvangst factuur per direct het totale bedrag te voldoen en reisorganisator hiervan een bewijs te sturen. Eventuele bankkosten of wisselkoersen zijn voor rekening van de reiziger.

Verzekeringen

Het is mogelijk om via de reisorganisator een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij aangegeven verzekeraar. De reisorganisator treedt op als wederverkoper en is niet verantwoordelijk voor de prestaties welke door verzekeraar geleverd worden. Reiziger verklaart zich akkoord met de door verzekeraar gesteld voorwaarden. Reiziger zal zich in geval van schade binnen de in de voorwaarden gestelde termijn wenden tot reisorganisator, welke zal bemiddelen bij eventuele aanspraken tot vergoeding.

Opties en arrangementsonderdelen

Na het opmaken van de factuur is het mogelijk om tot 28 dagen voor vertrek een optie of arrangementsonderdeel (bijvoorbeeld skipassen of huurmateriaal) zonder wijzigingskosten aan te passen. De wijziging wordt door reisorganisator per factuur bevestigd. Voor opties en arrangementsonderdelen geldt de geldigheidsduur zoals vermeld op de bijbehorende vouchers. Als er tijdens de vakantie één of meerdere dagen geen gebruik is gemaakt van een optie is dit geen reden tot vergoeding door reisorganisator. Een optie kan ter plaatse niet worden gewijzigd of teruggevorderd. Cateringservice en busreizen kunnen niet geannuleerd worden.

Annulering

De in paragraaf 1 artikel 9.2 en paragraaf 3 artikel 3.3 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden genoemde annuleringskosten worden vervangen door onderstaande:

In alle gevallen is de reiziger de reisorganisator, per geannuleerde reservering, de premie voor een eventuele annuleringsverzekering, de reserveringskosten, de SGR-bijdrage en de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • Bij annulering tot 43 dagen voor vertrek: 30% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf 42 t/m 29 dagen voor vertrek: 60% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf 28 t/m 8 dagen voor vertrek: 90% van de reissom;
  • Bij annulering van 7 dagen voor vertrek tot de dag van vertrek of later: 100% van de reissom.

De overige bepalingen van paragraaf 1 artikel 9.2 en paragraaf 3 artikel 3.3 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden blijven van kracht.

Busreizen

Als er via reisorganisator een busreis geboekt is geldt over het algemeen dat het vertrek richting de vakantiebestemming op de dag voor de aankomstdag is. Het vertrek vanaf de vakantiebestemming aan het einde van het verblijf is in het algemeen op de vertrekdag. Houd er rekening mee dat genoemde aankomst-, vertrek- en reistijden zowel voor als tijdens de reis gewijzigd kunnen worden. Vertragingen door o.a. verkeersdrukte, stakingen, opstoppingen, weersinvloeden en technische mankementen zijn voor reisorganisator overmachtsituaties. Bij reisorganisator geboekte busreizen vallen altijd onder de aanvullende voorwaarden van de betreffende maatschappij, en zijn niet voor risico van reisorganisator.

  • ANVR Touringcarclassificatie
    ANVR-organisatoren van busreizen hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Kijk voor specifieke verschillen op www.sktb.nl/classificaties/.
  • Roken in de bus
    ANVR-organisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er gelegenheid om tijdens de stops te roken.

Agentschappen en reisleiding

Reisorganisator werkt op onze verschillende bestemmingen samen met agentschappen, particuliere eigenaren of reisleiding van partners. Zij vertegenwoordigen de reisorganisator ter plaatse, maar werken onder eigen verantwoording. Reisorganisator is niet verantwoordelijk voor afwijkende afspraken met deze partijen zonder schriftelijke bevestiging van reisorganisator vooraf aan de reis.

Aankomst- en vertrekdag

Aankomst en vertrek is standaard op zaterdag, afwijkingen hierop worden zowel in het aanbod als in de bevestiging van de reisorganisator vermeld. Op de aankomstdag is het meestal mogelijk vanaf 17.00 uur de accommodatie te betrekken. De reizigers dienen over het algemeen op de vertrekdag voor 9.00 uur de accommodatie te hebben verlaten. De specifieke incheck- en uitchecktijden zoals van toepassing op de geboekte accommodatie worden in de reisdocumenten door reisorganisator bevestigd. Indien de reiziger op de aankomstdag verwacht later aan te komen dan de uiterlijke inchecktijd die in de reisdocumenten aangegeven is, dient de reiziger de contactpersoon van het sleuteladres hierover ruimschoots van te voren te informeren. Reisorganisator kan nimmer aansprakelijk worden gesteld wanneer reiziger voor een gesloten deur arriveert na de uiterlijke inchecktijd, ook niet wanneer reiziger al heeft aangegeven later aan te komen.

Borg

Voor de accommodatie dient vaak bij aankomst borg te worden betaald. Het borgbedrag staat (indien bekend) vermeld in de reisdocumenten. De borg wordt na het verblijf doorgaans contant teruggegeven of teruggestort, als de accommodatie in orde bevonden is. De afhandeling van de borg is voor eigen verantwoordelijkheid van de reiziger, reisorganisator is hier geen partij in. In enkele gebieden moet ter plaatse borg worden betaald voor ski- en/of snowboardmateriaal.

Accommodatie

De accommodatie kan in werkelijkheid afwijken van de getoonde foto’s, deze zijn uitsluitend een voorbeeld. Soms is de accommodatie eigendom van particulieren, die de accommodatie naar eigen smaak hebben ingericht. Sommige accommodaties kunnen bij een maximale bezetting minder ideaal en vrij krap zijn. Houdt bijvoorbeeld rekening met de hoeveelheid warm water in geval van een kleine boiler. In sommige landen geldt dat de bedden vaak kleiner zijn, in de badkamers vaak een douchegordijn ontbreekt en dat de douchekop niet altijd kan worden opgehangen. In de keukenuitrusting zijn niet altijd een koffiezetapparaat en/of kaasschaaf aanwezig. De aanwezige signaalsterkte van internet kan soms niet optimaal zijn. Tevens kan de zenderkeuze van televisie beperkt zijn. De reiziger kan betreffende hun boeking bepaalde wensen met betrekking tot de accommodatie (bijvoorbeeld ligging van de accommodatie) aan reisorganisator aangeven. Een dergelijke wens is te allen tijde een preferentie, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Indien extra faciliteiten van een accommodatie (zoals bijvoorbeeld zwembad en wellness) door overheidsmaatregelen niet of beperkt te gebruiken zijn, geeft dat geen recht op compensatie of kosteloze annulering door de reiziger. Het is nooit toegestaan met meer deelnemers in een accommodatie te verblijven dan als maximum staat aangegeven, tenzij schriftelijk overeen gekomen en in de bevestiging vermeld. De eigenaar / beheerder heeft het recht mensen de toegang tot een accommodatie te ontzeggen wanneer hier niet aan wordt voldaan.

Accommodatieschoonmaak

De kosten van de eindschoonmaak kunnen per accommodatie verschillen. De eindschoonmaak is inbegrepen in de prijs, zelf te verzorgen, of optioneel/verplicht af te kopen. Standaard wordt er vanuit gegaan dat de accommodatie opgeruimd en bezemschoon wordt achtergelaten, dat de keukenhoek en vaat voor eigen verantwoordelijkheid van de reiziger is, dat de vuilnisbakken geleegd zijn en het vuilnis afgevoerd is, tenzij anders aangegeven.

Seizoensinvloeden

Vaak worden in het laagseizoen voorbereidingen getroffen om het seizoen op gang te brengen of af te ronden. De reiziger dient rekening te houden met een mogelijk beperkte openstelling van bijvoorbeeld het zwembad, winkels en restaurants, beperkter aanbod van overige faciliteiten en de mogelijkheid van bouwactiviteiten op de bestemming. Reisorganisator aanvaardt geen aansprakelijkheid voor dergelijke omstandigheden.

De openings- en sluitingsdagen van de skigebieden (of gedeeltes daarvan) zijn afhankelijk van o.a. de weercondities en kunnen gedurende het skiseizoen gewijzigd worden door de skipasmaatschappijen. Wij raden het dan ook altijd aan om de website van jouw skigebied te controleren voor de meest actuele informatie. Uiteraard doen wij ons best de meest actuele informatie te publiceren, echter is Chalet.nl B.V. niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie. Bij gewijzigde openings- en sluitingsdagen van je skigebied is het mogelijk de bijgeboekte skipassen en huurmateriaal zonder de gebruikelijke annuleringskosten te annuleren.

Tussentijdse sluitingen van skigebieden gedurende je vakantie door overmacht (zoals weersomstandigheden) geven geen recht op (gedeeltelijke) teruggaaf van de skipas en eventueel overige geboekte opties.

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.


Versie 17/02/2023

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.