Zomerhuisje.nl
Stichting Garantiefonds Reisgelden

Vakantiehuizen Franse Alpen

Frankrijk - Franse Alpen
De Franse Alpen zijn vooral in de winter erg populair maar in de zomer is het er ook prachtig. Het is een ideale bestemming voor een actieve of ontspannende zomervakantie. Tussen en op de bergen zijn er vele bossen, riviertjes, watervalletjes en meren te vinden. De Franse Alpen grenzen aan Italië en Zwitserland.

Bij de vele meren zijn er watersportmogelijkheden zoals zeilen en de omliggende bergen en riviertjes bieden o.a. de mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, klimmen, raften en paragliden. In het gebied is ook de Mont Blanc (4811 meter) gelegen, dit is de hoogste berg van Europa. Op de hoogste toppen van de bergen ligt ook in de zomer sneeuw.

Tussen de bergen zijn steden maar ook vele authentieke dorpjes gelegen. Er zijn vele gondels die je in de zomer naar de top van de berg brengen waarna je kunt genieten van de natuur en het uitzicht. In de zomer worden er fietsevenementen georganiseerd op een aantal bekende bergen zoals de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux.

De grootste plaats van de regio is Lyon, met ruim 1,2 miljoen inwoners is dit de tweede grootste stad van de Republiek. Voor velen is Lyon een stad om gauw voorbij te rijden op weg naar het zuiden, maar een bezoek aan de stad zelf is zeker de moeite waard. De historische binnenstad staat zelfs op de lijst van werelderfgoederen van de UNESCO en herbergt vele prachtige gebouwen. Daarnaast is het de culinaire hoofdstad van Frankrijk.

Naast het bekende Meer van Genève vind je in deze regio meerdere meren, denk daarbij aan het Lac d'Annecy en het Lac du Bourget. Deze meren staan garant voor al het waterplezier wat je je kunt wensen.

In het zuidelijk deel van deze regio vind je de Drôme, een departement genoemd naar de gelijknamige rivier. De rivier is vooral in het voorjaar en het najaar geschikt om op te kanoën, in de zomer staat er vaak te weinig water in. Zwemmen is door de lage waterstand vaak moeilijk maar als je goed zoekt zijn er wel wat mooie zwemplekjes te vinden, vraag de lokale bevolking ernaar! De streek wordt steeds populairder bij de toerist en dat is niet voor niets. Ze herbergt dromerige plaatsjes als Die en Crest, het prachtige natuurgebied de Vercors en vele grotten die te bezoeken zijn.

Iets zeer bijzonders vind je in Hauterives: Le palais idéal du facteur Chéval. De lokale postbode heeft, rond het jaar 1900, 33 jaar van zijn leven gebouwd aan zijn Paleis wat in deze tijd geldt als bijzonder voorbeeld van "naïëve kunst". Het is de toeristische trekker van de regio en heeft Hauterives op de kaart gezet.

Tot slot zijn er natuurlijk de reuzen van de Alpen. Deze, in de winter zeer populaire, bergen zijn in de zomer zeer geschikt voor wandelen, fietsen en allerlei soorten water- en bergsporten. De zomerskiër kan terecht in Val Thorens. Hier kan 's ochtends, als de zon nog niet zo hoog staat, naar hartelust geskied worden op de gletsjer van de L'Aiguille de Peclet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zomerhuisje.nl is een handelsnaam van Chalet.nl B.V.  -  info@zomerhuisje.nl  -  tel: 0348 - 43 46 49
loading...