Zomerhuisje.nl
Stichting Garantiefonds Reisgelden

Vakantiehuizen Salzburgerland

Oostenrijk - Salzburgerland
Het veelzijdige Salzburgerland is voor de zomervakantie een ideale bestemming. De deelstaat is gelegen in Midden-Oostenrijk en grenst in het westen aan Duitsland, in het zuid-westen aan Italië en aan de deelstaten Oberösterreich, Tirol, Karinthië en Steiermark.

In het zuiden van Salzburgerland ligt het Nationale Park Hohe Tauern. Met zijn 1815 km² is dit het grootste Nationale Park van Europa. Je vindt er onder andere de hoogste bergketen van Oostenrijk met uitgestrekte gletsjers en duizenden watervallen. Eén van de hoogtepunten van dit natuurpark zijn de Krimml watervallen, de hoogste watervallen van Centraal-Europa. Een slingerend wandelpad leidt je naar de hoogst gelegen waterval en biedt je onderweg diverse spectaculaire uitzichtpunten. Verder beschikt het gebied onder meer over de kleine dierentuin ‘Wildpark Ferleiten’, het themapark ‘Wasser Wunder Welt’ en het Mineralenmuseum, leuk voor jong en oud!

Een ander natuurrijk gebied is de hoogvlakte Lungau, gelegen in het zuidoosten van Salzburgerland. Lungau kent een ongerept flora- en faunaleven en een grote diversiteit aan landschappen, van steile rotswanden tot schilderachtige bergweiden.

In heel de deelstaat vind je honderden kilometers aan paden en is het mogelijk om lange wandel-, nordic walking- en mountainbiketochten te maken met verschillende moeilijkheidsgraden. Andere sporten die beoefend kunnen worden zijn naast bergsporten onder andere parapenten, paragliden en raften. Watersporten kunnen beoefend worden op één van de vele meren in de deelstaat, waarvan de Wolfgangsee in het noorden van Salzburgerland het grootste en bekendste is.

De belangrijkste stad van Salzburgerland is Salzburg. Deze stad ligt in het westen van de deelstaat en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Salzburg is de geboorteplaats van de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart, vormt het decor van het filmverhaal ‘The Sound of Music’ en staat tevens bekend vanwege het muziekfestival ‘Salzburger Festspiele’. De stad heeft een rijke historie met vele gotische- en barokbouwwerken en smalle steegjes met kleine boetiekjes. Eén van de kastelen van Salzburg is het ‘Festung Hohensalzburg’, van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Verder heeft de stad een ruim aanbod aan winkel- en uitgaansgelegenheden.

Een ander dagtripje kan gemaakt worden naar de grootste ijsgrot ter wereld, de Eisriesenwelt, welke ten zuiden van de stad Salzburg gelegen is. Ook bijzonder zijn de thermale baden in de plaats Bad Gastein, in het zuidelijk gelegen gebied Gasteinertal. Deze baden bevinden zich in de gangen van de heilzame berg Heilstollen, waar het circa 44 graden. Je voelt je als herboren zodra je er uit komt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zomerhuisje.nl is een handelsnaam van Chalet.nl B.V.  -  info@zomerhuisje.nl  -  tel: 0348 - 43 46 49
loading...