Zomerhuisje.nl
Stichting Garantiefonds Reisgelden

Vakantiehuizen Steiermark

Oostenrijk - Steiermark
Door veel Oostenrijkers wordt de deelstaat Steiermark aanbevolen als vakantiebestemming. De deelstaat staat namelijk bekend als voordelig, kindvriendelijk en zeer gastvrij. Steiermark ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en is de op één na grootste deelstaat van het land. Aangrenzende deelstaten zijn Karinthië (zuidwesten), Salzburgerland (westen), Oberösterreich (noordwesten), Niederösterreich (noordoosten) en Burgenland (oosten). Ook grenst Steiermark in het zuiden aan Slovenië.

‘Het groene hart van Oostenrijk’, zo wordt Steiermark ook wel genoemd. De deelstaat bestaat namelijk voor méér dan 50 procent uit bossen. Het noordwesten wordt gekenmerkt door hooggebergte, het centrale deel bestaat voornamelijk uit dalen, meren en bloemenvelden en in het zuiden vind je glooiende heuvels met wijn- en fruitgaarden.

Het Dachsteingebergte met haar imposante rotsen is benoemd tot natuur- en cultuurwerelderfgoed. Dit gebergte leent zich uitstekend voor het beoefenen van bergsporten, zoals abseilen, klimmen en paragliden. Daarnaast zijn er vele wandelroutes uitgestippeld en is het mogelijk om te mountainbiken in dit gebied, maar ook raften op de snelstromende rivieren behoort tot de mogelijkheden.

Andere sportmogelijkheden zijn te vinden bij de vele warme veenmeren die de regio telt. Ten zuiden van de stad Graz vind je bijvoorbeeld de ‘Schwarzlseen’, waar je allerlei watersporten kunt beoefenen en waar er ook voor kinderen verschillende attracties zijn. Het hoog gelegen meer ‘Altausseer See’, in het noordwesten van de regio, is ideaal voor duikers.

Graz is de hoofdstad van Steiermark en is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Leuk om te weten is dat de middeleeuwse stadskern van Graz sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en dat de stad in 2003 de cultuurhoofdstad van Europa was. In Graz vind je een mix van oud en modern. Er zijn talloze bezienswaardigheden, waaronder de kenmerkende hoge klokkentoren van de stad en Schloss Eggenberg, maar ook kent de stad vele musea en (muziek)festivals en evenementen in de zomermaanden.

Excursiemogelijkheden voor de hele familie zijn er genoeg. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan de kopermijnen van Radmer in het noorden van Steiermark, het Styrassic Park in het zuidoosten en het avonturenpark Gröbming in het westen van deze regio.

Ook wellnessmogelijkheden kent Steiermark volop. Een aantal typisch Steiermarkse schoonheidsgeheimen zijn lichaamsbehandelingen met o.a. pompoenpitolie, appels of hooi.

Alternatieve spelling: Stiermarken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zomerhuisje.nl is een handelsnaam van Chalet.nl B.V.  -  info@zomerhuisje.nl  -  tel: 0348 - 43 46 49
loading...